november 27, 2013
Slaatje met geitenkaas, spek en appel
Mijn favoriete herfstsalade en eigenlijk super gemakkelijk om te maken.
Een restje ontbijtspek wikkel je eenvoudigweg rond een grote homp geitenkaas, die je dan met een beetje honing in de oven gratineert.
Enkel spekblokjes op overschot…
Geen probleem. Gratineer de geitenkaas op net dezelfde manier en bak de spekjes apart op in een pan met de appel. Blus de pan met een beetje azijn en je hebt een instant vinaigrette!
Slaatje met geitenkaas, spek en appel
Ingrediënten
- 1 stuk geitenkaas zo'n goed dik stuk buche
- 2 reepjes spek of blokjes
- 1 TL honing
- 1/2 appel(en) in schijfjes of blokjes als je de appel mee opbakt met de blokjes spek.
- 2 handenvol romeinse sla Eender welke gemengde eigenlijk. Eikenblad is hier wel super lekker bij.
- 1 tomaten in partjes
- 1/4 komkommer in schijfjes
- 1/3 tas studentenhaver
- olijfolie
- 2 EL azijn
- 1 TL dijonmosterd
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- citroensap
Instructies
- Omwikkel de geitenkaas met reepjes spek en leg op een dikke snee brood in een ovenschaaltje.
- Doe er een beetje honing over en gratineer de geitenkaas gedurende +/- 15 min in een op 200°C voorverwarmde oven. Grill aan dus!
- Meng de azijn met de uitgeperste knoflook en mosterd en giet geleidelijk aan de olijfolie erbij tot je een gebonden vinaigrette bekomt. Voeg een beetje citroensap en peper en zout toe en zet opzij.
- Schik de salade, partjes tomaat en de schijfjes komkommer en appel in een bord en meng met de vinaigrette.
- Schuif de gegratineerde geitenkaas op de salade en strooi er wat studentenhaver over. Smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments